Българин, върнал се от засегната от коронавирус област, не е

...
  Българин, върнал се от засегната от коронавирус област, не е
Коментари Харесай

Издирват българин, върнал се от Италия

  

Българин, върнал се от наранена от ковид област, не е показал точния адрес на престояване. Той не може да бъде следен от медицински екипи, тъй като не се знае къде живее.

На влизане в страната нашенецът  попълнил анкетна карта, в която показал, че от Кърджали, само че не е записал адреса на престояване в 14-дневния карантинен период от завръщането си, по тази причина и полицията го търси, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Виктор Кирчев, представен от 24родопи.

От рисков регион в Италия са се завърнали други двама кърджалийци, лекари по специалност, само че те са сложени под домашна карантина.

По-рано военачалник Мутафчийски, началник на спешния щаб, разгласи, че първите двама българи, които са пътували с нулевия пациент - италианец са изследвани, в карантина са и не са инфектирани. Той означи, че вероятността някой да се разболее от ковид в Северна Италия, в сравнение с в друга страна, където има един - двама болни, е по-голяма.

Той съобщи, че в България няма потвърдени случаи на ковид. Според него, повода е, че към момента в лаборатория не е попаднал проба от инфектиран човек. Около 200 души са в домашна карантина.

Личните лекари са длъжни да дават болничен лист на тези, които са посещавали страни с доста заболели от ковид и върнали се у нас и желаят да се слагат под карантина, безапелационен бе ръководителят на щаба за битката с заболяването.

Всички, които са настанени в инфекциозни отделения с грипоподобни симпотми, се изследват за ковид, добави Мутафчийски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР